m

videokeman mp3

Tuesday, 20 December 2011

awan mendung berarak pergi :')..~~


      Seriously,today whether is not good as i wish..(im really tired with this) ...

18 sep 2011->Hari ini  Bagai hari  ribut taufan dan hujan lebat yang tiada hentinya..saya nanges teruk sangat tadiiii ,sampai tak dapat bendung lagiii...T^T(huwaa sob,sob,sob dengan hingusan yang banyak lagi =.=]’*yea.itu pon tak dapat dibendung -,-)’


->saya tak tahu kenapa dengan diri saya nie,tetiba ja emosi....Dan tetiba saya rasa 'give up'nak teruskan hidup.....ntah la,sejak belakangan niee..macam2 masalah yang timbul..kekadang buat saya  rasa letih dan muak nak hadapi ini semua,lebih-lebih saya nih sangat sensitif,susah nak kawal perasaan saya,tapi semua orang tak faham..sebab saya tak pernah tunjuk...memang saya nampak 'happy go lucky 'kat umah dan bila berhadapan dengan orang yang ada ka sekeliling saya..tapi dalam hatii..*ya allah tuhan ja tahu betapa sedih dan sayu hati saya nie,sukar untuk saya tafsirkan....hampir satu malam saya nanges tanpa henti...*ya allah knapa dengan aku nie luah hati dan emosi saya..

              'Saya rasa sendirian itu lebih baik.yup saya bahagia dalam sepi ‘

3.oo pagi-Tetiba emosi saya tak terkawal...saya rasa makin jauh dan jauh dari-NYA mungkin sebab saya rasa saya nie cepat sangat mengalah,saya tak yakin kan diri saya dan pada-NYA ..saya tahu hidup saya nie baru permulaan sebenarnnya.macam-macam saya bakal tempuhi nanti*baru cubaan sikit kan?.....akhirnya timbul keinsafan bila sendirian dalam sepi.dan ini buat saya sedar yang hidup ini perlunya hati yang cekal dan kuat.bukan mudah kita nak kawal semua nie...Masa nie lah saya amik masa sendiri nanges sepuas-puasnya untuk melepas semua perasaan saya....dan saya cuba amik masa memikirkan hikmah disebalik permasalahan yang berlaku...alhamdulilah akhirnya saya lega sesangat buat macm tuh... :')
  'Saya hanya mahu yang terbaik buat diri saya'semua orang pon kan.? :)

saya tahu  sebagai manusia  nie kita  semua bukan lah sempurna ..saya nie banyak sangat sangat kelemahan dan kekurangan...tapi saya kena cuba belajar untuk sempurna.*memang lah manusia tak sempurna.tapi sekurang-kurang kita kena cuba dan belajar kan...apapon yang terjadi banyak beri saya satu kesedaran ,buat saya lagi kuat.lagi semangat walaupon mula2 saya tak cukup kuat..sekarang saya hanya nak wat yang terbaikk buat diri saya...*saya harap kata-kata saya nie tak sia-sia >,<

hurm,mesti penat korang nak baca luahan perasaan saya nie okay, Kita change topic .~~

 'ehem-ehem saya dah keje part timeeee"!^-^/'

hee.actly sekarang saya dapat keje part time tau..ALHAMDULILAH..^-^ .keje ngan membe baik abang saya je.. :) dia boss yang sangat sporting dan sempoii*hihi seyes^^...Tapi  ada kelemahan jugak~keja saya nie agak bosan sebab saya tak dea gengg *alahaiii.tapi its okay,saya selesa jugak. lah.sebab saya bekerja berhadapan ngan public dan dekat sangat ngan orang office..ehh mesti nak tanya keje apa kan???saya keje part time biasa-biasa ja....jaga kedai koperasi cam kat sekolah gituh la,tapi  ini office laa .. .:) gaji?alhamdulilah okay not bad..~^-^ wat keje pon tak banyak sangat.jadi okay lah*hihi buat takat nie 2 hari training memang okay.!

Tapi next saya tak tau lah cam ner...??apapon try jeh dulu,tak tahan saya cari keje part time yg lain,banyak g boleh saya cuba :) bermula 26/12/2011 nie,saya dah start kejeee.keje  saya ikut  office hour,cuti sabtu n ahad dan yang penting wink3 $$$  macukkk*itu saya suka ;p

Bila da start keja part time nie kan  saya dapat kurangkan stress yang melanda diri *oyeah.oyeah.....saya ingat cuti nie  'konon' nak bercuti sakan*padeheii ..tapi tak jadi sebab sejak akhir nie,saya sakit n demam,batuk,selsema dan stress..so saya tak suka orang sekeliling ganggu saya dalam keadaan cam tuh.dan saya sudah melepas peluang bercuti  yang ada dengan family :'( its okayy...*padehei sedih ;p

Sekarang bila dah bekerja saya menghadapi persekitaran yang baru..yeah cam-cam orang saya jumpa.seronok jugak lah dengan pengalaman nie ...^-^.Tapi saya tekad 2 atau 1 bulan sebelum nak sambung mana-mana  pembelajaran saya nak cuti puas-puas,kasi enjoyyy!!^-^*eh eleh lekluuu itu pon kecoh nak kasi tau kan.HAHA sorry ;p

heee lepas nie tak tahu apa cabaran dan dugaan yang saya lalui.harap saya dapat atasi dengan baik..amin insyallah.saya takkan putus asa.. :')
Last sekali saya nak kata,sebenarnya saya tak berniat nak bercerita masalah saya kat sini,saya tak suka beban kat orang dengan masalah saya sebenarnya tapi saya dah lakukan itu MAAF dan terima kasih sudi membaca yeaa :')...hee.tapi saya happy dengan dunia yang saya cipta sendiri*alam maya nie(blogger)..


ehh tetiba saya nak kata ' boleh tak saya nak kata kamu sangat baik+cun+kacak+semualah yang baik,nak kasii smileee boleh ?sebab kamu terlalu sempurna' 


*nah amikk bawak lariii --->   :)) 


motif??saya pon tak tahu-,-' tetiba gedik nak amik hati kkonon berserta poyo dan karut.HAHA okay baik lah tamauuuu karut mengarut daa.saya mintak diri...assalamualaikum.~~

32 comments:

syieda ;) said...

1st topic : *kadang kadang kita kena menangis untuk meluahkan apa yg kita rasa dan pendam. syieda pun sama. menangis tak bermakna kita tak kuat nak hadapi masalah tu kan? :)

2nd topic : *wahh! dah dpt keje part time! good! congrates! nanti dah dapat gaji, boleh belanja syieda kan? hee~ ;) [eh, apa aku tulis ni? bodek kak rara er? aisshh~ =="]

c'axoera said...

way to go.....masih banyak lagi pergi dipelajari.....believe in urself...jgn mudah putus asa....


dekatkan diri dengan Allah, inshallah :) xoxo

♛RaRa♛ said...

@syieda:yup,betoi tuh dek..akk sokong 100%.^-^.pada akk menanges tu dapat mengubat luka yg terpendam dan buat kita lebih muhasabah diri. yup,xsemestinya kita tak cukup kuat sebenarnya.*tapi kepuasan :)
->HAHA.kaki bodek nihhhhh....~~~alamak lari.lari..hihi boleh ja dek.g pon adek duk kat ipoh ja.senang ja nk jumpa.^-^ xdea hal la.tapi tggu kak kja lama skit.baru boley blanje.hihi ^-^

@c'axoera:Akak cunn.thanks atas semangat yang diberi.insyallah lepas nih saya takkan lagi cepat sangat putus asa...yeahhhh!!oyeahhh*jeritan yg semangat yg kasi rockkkk.:p

-insyallah,pasti...terima kaseh kak :D

ainaa afiqah said...

tabahkan hati ye rara..makan banyak2 ley wat ate gembira ..heee..follow u ..if sudi follow me back ya :)

Ungu Violet said...

tu baru sikit dik..

perjalanan hidup masih jauh lagi..

jangan cepat mengalah taw...chaiyok2...:)

chemay said...

belajarlah menjadi kuat untuk teruskan hidup.
:)

sindarella-tyra said...

tak mo nanges2!! believe urself k !! ahakzz da keje..boley belanja hik3..^^

Afiqah Azmee said...

keje baik baik hihi and jaga diri sokmo! :D

Juliet_iRa~" said...

heee..be strong!:))...jgn emo2...

wahh nt 1st gaji nak beli apa?;p

KizZ said...

Ahah dah keje tu leh la blanje Kiz cket kan..hihi...gurau ya..kiz pun ngah tensen sangat ni..terlampau banyak projek,test ngan assignment nak kena setelkan..

Rara. said...

rara kena kuat tau, anggap saja setiap dugaan itu sebagai pengajaran dan pengalaman hidup. u can do it dear, kuat tau sayang.


hey, tahniah noh. dah kerja dah sekarang. semoga hidup akan lebih bermakna dan gembira ;)

♛RaRa♛ said...

@ainaa afiqah :insyallah i will.thanks dear,done flw u back .yeayy sdah jadi gengg~~^^/'

@Ungu Violet :hurm tuh la.yeahhh aja2 fightingggg,insyallah tak akan mgalah lagii ^-^

@chemay:insyallah sekuat-kuat yg boleh macam batu.hihi

@sindarella-tyra:hee dah puas daa nanges,xmau dah buang air mata.haha bley ja..^-^

@Afiqah Azmee :yup,thanks insyallah..^-^

@ Juliet_iRa:hihi dah x emo dah..:)first gaji?? hehe balanjeee org tersayangg ;)

@KizZ :hihi jom jom kita blanjeee^^ tuh la mcm2 masalah dlm hidup nie,tapi insyallah percayalah lelama masalah tuh dapat diatasi dengan baik,kiz pon kena kuat semangat kay..:))

@Rara:thanks Genggg~~insyallah kalau malayssia boleh saya pon boleyyy.yeahhhhhhhhhh.
-hihi thanks..kja sambilan ja.apapon happy^-^

Paris Lipton said...

wow.....usah gundah gulana mari berjenaka :)

Paris Lipton said...

wow.....usah gundah gulana mari berjenaka :)

Shannice said...

dah kerja part time? asal tak full time terus.. hehe

mR.aSLaN said...

jgn sedih2 ler rara :-)
abang besar ada.,.
ahahahha ..
cam abg, dulu pnh gak ar nangis..
pk laki takleh nangis ke?
huu.. tp 1 je.
belajar untuk ikhlaskan hati ...
kalau kita ikhlas dgn sebenar2nya, insyaAllah apapon dugaan kita akan terima dengan senang hati..
dan disebabkan itu gak, smpi skrg..wpun sendirian, tak pnh rasa sedih... klu org tgk gambar awek, kite tengok gambar anak buah.. huhuuh..so, sbnarnya bila ada 1 masalah, sbnarnya akan ada 1 penawar .:-)

btw, nnt gaji jgn lupe blanje kite... huhuhuhu.. pnt kot taip panjang2 ni:-)

♛RaRa♛ said...

@paris lipton:HAHA pandai bermadah dengan kata-kata yea
.^-^haha.yea.yea jenaka dapat menghiburkan hati saya yang lara lagi sengsara baik lah masa untuk jenaka....layan~~~*merapu tak merapu :P

@Shannice:hihi sebab xckp ilmu g,wat masa nih just part time..nanti dah okay mybe full time,tapi next nak stdy g..so xnak keje terus selama-lamanya.tak readyy..^-^

@mR.aSLaN:HAHA wuhyoo abg besar sudah maliii..;p dah tak sedih dah dah kuat^-^/''
->hee,mnanges dapat mengubat sedikit luka yg terpendam :) yup,alhamdulilah saya dah ikhlas dah semua tuh...dah okay dan lebih semangattt ^-^ lol.haha macam tuh plak*tgk gambo ank buah pon dah ckp sempoiii,terhindar dari dosa.gud lah bro nih.hihi
->gaji?hihi semua orng sdah bertanya..omaii larikkkk~~okay lah sbagai tanda penghargaan nah amik nih------------>

RM100000000.. ;D


*bawakkk lariiiiii cepattttt HAHA*thanks sudi wasiat pjg 2 terharu meyh T^T...

Juliet_iRa~" said...

hehee...;p..happy la ni?

wahh best..bila nak blanja kita plk?kekeke ;p

♛RaRa♛ said...

Juliet_iRa~:Hehe yeahhh happy sudahh ^-^

hihi jom2.meh datang sini cukup bulan kita blnjee HIHI :p

Cik Orkid said...

tak mo sedih2 ye kak. senyum ckit.. ahaks :D

♛RaRa♛ said...

hee thanks dek,dah tak sedih dahh..dah bley :)) hihi.

Juli suhendri said...

mari berteman...
:)

♛RaRa♛ said...

Juli suhendri:hee.yaah,bisa seh..
^-^

->orang indonesia rupanya juli ni,patut pelik nk berteman?.baru phm.Ekeke;p

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Moga tabah ye..jgn sedih2..sesuatu yg berlaku tu pasti ada hikmahnye..

*Tahniah dah dapat keja..^^

penkcintadia said...

rara.. sendirian tu lebih bahagia.. yup.. stuju gak.. sendirian bleh bt sy bfikir dgn sgt tenang..huhu.. follow yep.. =)

hamzah ian said...

untuk yg atas tu, harap bersabar ya

Abu Luqman said...

singgah pagi

♛RaRa♛ said...

@LiLy-MumMyQiStInA :thanks akk.insyallah xsedih da..betoi tuh setiap kjadian yang allah jadi pasti berhikmah :)hehe tenkiuuu kak :) alhamdulilah rezeki..^-^

@penkcintadia:hee,yup kekadang wat kita lebih muhasabah diri dan dekat pada-NYA :)thanks follow u back..^-^

@hamzah ian:sape saya ker?pencintadia??hehe keliru sudah.apapon insyallah takat nie saya penyabar orangnya :)*alamak riak..betoikan.saya masih boleh lagi sabar..:) baru toi.HIHI

@Pagi bro Abu Luqman ^-^thanks sudi myinggah sini

wada Ahmad said...

hye rara..da lame akak xsngah blog rara kn..hehehe..bz cket ngn stdy...hahahaha(alasan)
bnyk2 sbar...dont gve up..yup..smue org nk y trbaek dlm hdup..xd org nk hncurkn hdup sndiri kn..pape pon..chill...
t dpt gaji blnje akak..heheheh

♛RaRa♛ said...

@wada Ahmad:hai kak warda shomey^-^ wahh rindunya ^-^its okay.rara pon sjak akhir nie dah lama xblogwalking.n wat entry baru...
hehe,betoi tuhh.yeah chill sdah ^-^
hahak!!meh datang siniii lu baru leh bje..;p hihi

JaLi AsHBuRN said...

kadangkala dalam keseorangan dan kesepian, . . .

mudah untuk menemukan ketenangan, . .

insya-Allah, . . .

menjauhkan diri dari manusia kadangkala ada juga kebaikannye, . .

L said...

jgnla tanak teruskan hidup.. ish3.. jgn g2.. L kan ada

jom renung2kan sebentar..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/kenapa-ilmu-itu-penting.html