m

videokeman mp3

Monday, 28 November 2011

Yeah Musim Buah rambutan!! ^-^

halu-halu n assalammulaikum ,buat awak semuaaaa.......^-^
ehem-ehem,tadi kann kita kutip hasil buah rambutan depan rumahhh...^-^ wuuuu banyak betoii buah
^-^
tengok nihhh..-->
Kemain orang utan nih makan..haha^-^


hahak!muka serabut dipagi hari ;p
 rambutan merah<3

Ehh,tetiba ternampak cik lady bird nie,hihi
tapi xsempat nak tangkap gambar dekat-dekat dia dah terbang mennyorok kan diri :'( haishhh
hihi.nih "Mr Cing" kitaa .dia pon cuba nak amik rambutan jugakkk.kemain hihi=='

info+fakta:kalau korang nak tahu Mr ching nih lembuttt,dah macam kucing bertina pon ada,dan  xboleh mengeluar kan kata "meow "sangat..hanya kekadang jeh.. bila nak menyahut dia akan sebuk 'onk'(bunyi agak lembut==) xtahu mengapa ? agak pelik daripada kucing lain..dan suka duduk tempat yg tinggi=='atas bumbung,atas tv,arghh semua atas2 dia suka duduk n tido.bukti tgk pic atas tuh panjat pgar,pokok pon dia reti=='hihi manje juga,n xbyak sangat karenah,seb baik lah kan,senang nak jageee :)haishh pjg plak hihi.okay sambung bawah!!;p


mak n abah waktu nie tengah sibuk membuang dedaun rambutan
                                                 akhir sekali,sesi mengagih rambutann ^-^

hihi.sebenarnya banyak lagi gambar.tapi sebab abang saya tak pakai t-shirt dia segan nak kasi saya upload=='ayoo.kalau tak banyak lagi aksi lawak boleh ditunjuk.muehehehe..;p apapon alhamdulilah semua rambutan telah diagih dengan sempurna kepada jiran-jiran n sedara yang terdekat ^-^ yeahhhh!

sebenarnya,dah xlarat makan rambutan...,lebih-lebih lagi sekarang tengah selsema teruk :(..kalau dah duk jauh mungkin nanti ,baru nak rindu  makan agaknye=='bila da dekattt xdea mood n selera plak.hihihi .okayy lah sampai sini sajeeee...~byeeeee semua ^-^/'wassalam

p/s:ehh,saya nak cakap SALAM MAAL HIJRAH BUAT SEMUA,semoga tahun ini lebih dan baik lagi daripada tahun-tahun sebelumnya....^-^ insyallah.

32 comments:

Leen a.k.a Linda said...

wah, beshnye. merah gile. msti sdp rmbotan. :) huhu, comel lar mr cing ni. muke die lain dr yg lain.

mR.aSLaN said...

abah kite jugak :-)

♛RaRa♛ said...

♛RaRa♛ said...
@Leen a.k.a Linda :yeahhh memang pon,rambutan umah saya unik skit rasanya cam laici pon ada :)betoii.^-^ yup mr cing saya campuran parsi n kucing biasa ^^

@ mR.aSLaN:uhh abah kita jugak?ouh abah awak pon ada jugak buah rambutan yea??^-^

Nur Haslinda said...

eh banyaknye rambutan !! nak jugak. mengidam rambutan n durian T_T

Leen a.k.a Linda said...

wah msti sdp rmbotan tu kn. nk2 :) patut la. muke die lain dr yg lain. but die comel sngt ;)

mR.aSLaN said...

abah saya bukan setakat rambutan .. tanjung rambutan pn abah kite belikan untuk kite ...

@Nur Haslinda : kli ngidam gtau yer.. jgn minta pada Rara .. nnt takut dia racun kamu.. sbb dia mmg geram sangat2 kat saya (eh ape kene mengena antara kita ek )

amranaiman said...

gmbr abg tgh seksi saape nk bg upload huhu :P

♛RaRa♛ said...

@Nur Haslinda :hee.Meh ar datang sini awak,kebun ayah pon banyak lagi^^ kasi free jeh untuk awak ^-^


@Leen a.k.a Linda:yupps,baka rambutan yg baik,ramai jiran sukee,walaupon diorng ad rambutan jugak :) ehh nak meh lah sini hihi free jugak untuk awak tauu...^-^.yuppp mr ching kata tenkiuu'haha

@mR.aSLaN :wahhh bukan main tahap 'GILA' banyak tuh..woahh kagum sekejap lah ....ha ha ha.;p
@Nur Haslinda:->haippp jangan dengarr kata dia,kalau aslan tuh memang saya taruh racun bagai,kalau awak xakan sebab awak baik xmacam dia ;) hahahahaha.

@amranaiman:haha ada request ler plak^-^ kalau saya jahat dah lama saya masuk,tapi sebab seksiii haishhh.xdapat deng nak masuk,marah plak dia *takut kena goda ler tuh.hahahahha!^-^

mR.aSLaN said...

ala awak saje je nak kasi saya racun agar haslinda leh ubatkan saya.. kan ? ahahahahahha lol

♛RaRa♛ said...

@mR.aSLaN :gataiii nuh.=='huh memanggg.tapi kan.haslinda nak kerr ubatkan.tettttttt.ish2 dia nih komen dah upe facebook dah....=='

Sha said...

wahhh...merah2...byk rmbutan..
nak sikit..huhuhuhu.... :)

♛RaRa♛ said...

@Sha :hihi sedapp.mari lah amik sini ^-^

Juliet_iRa~" said...

banyaknyaa rambutannn..heee

merah suka gak..tp suka lagi y kuning..heeeeee

mR.aSLaN said...

hahah aler biarlah facebook ke.. ape ke...
lol mana tau haslinda nak tlg.. tp klu haslinda tanak.. rara ada :-0))

Botak said...

kucing tu tercekik buah rambutan agak nyer., hahahaha.. :))

wada Ahmad said...

wahhh....beznye buah rmbutan,,tlog pos cket dkt trganu...peace yoo

c'axoera said...

waaahhhh bessshnyerrrrr:D

Eein Azryn said...

banyaknye. sedekah la sikit untuk saya. ngee~ ^__^

Mawar berduri said...

rara !!... nak sikit .. huhu
jgn makan bnyk2 tau.. nti demam rambutan plk :) hehe

mR.aSLaN said...

rara bungkuskan untuk kite dgn mawar yer.. kami nak makan same2 sambil jalan2 kat tepi pantai merdeka .. huhuhu

HUDAJMAL said...

wahahaha.. rumah huda pun banyak rambutan. cuma huda tak boleh makn dan jarang nk makn. sadis nyaa. hehehe

♛RaRa♛ said...

jugak.ikut selera lah kan :)

@ mR.aSLaN s:hahak!kalau rara kan sorry lah, xmau tolong werkk ;pp

@ Botak :lol.haha kucing tuhh memang agak pelik tapii tahap cekik idoklah.makan dia retiii kot ^^

@wada Ahmad:bezzz.sebab sdap.alohai jauhnya ganuuu...nanti xfreshh .hihi.^^

@ c'axoera:wuu bestt^-^ kalau nak marilah cinieeee ^-^

@Eein Azryn:hihi.yeahh boleh jehh..meh sini meh ^-^

@Mawar berduri :hee tuh la,arituh selsema gewdik nak rasa 2 biji ja pon.sekalii makin teruk selsema=='haishhh,hihi

@ mR.aSLaN :amboih kemain.hish2 xromantik laaa..;p

@HUDAJMAL :haha dek..same lah jarang nak makan..ti dah jauh mesti teringin agaknya :)

nurmis zainal said...

RAMBUTAN <3

♛RaRa♛ said...

@nurmis zainal :yeahh rambutan<3 ^^takkan dorian plak.hihi <3

vanillasnow said...

wah! nak rambutan jugak :D

♛RaRa♛ said...

@vanillasnow :hihi nak datang lah sini^-^

hyz said...

wah meriah.. suke rambutan merah. sedap

♛RaRa♛ said...

@hyz:haha yup.warna merah lbih nmpak sedap+meriah pon kan ^-^hihi

AmusingOcean said...

visit you.back http://www.amusingocean.com

♛RaRa♛ said...

@ AmusingOcean :thankx.n will visit u back ;)

KizZ said...

Yummm yummm sedapnya rambutan!

♛RaRa♛ said...

@kizZ:yeahh yummmyyyy!!!!hihi^-^