m

videokeman mp3

Thursday, 3 November 2011

Buat Pertama kali....mak udee????

‘Kita mulaikan dengan bismilahirahmanirahim..

ok 1,2,3.......!Hey guy,assalammualaikum.hee acttly entry nie saya dah standby awal2 ^-^( so,xdea lah nmpak sunyii ja blog saya  nieee..hehe okay tetiba MOOD terasa nk bercerita(tetiba ja kan?sabar  jeh la ..~)hihi

Pada 11 march 2010,lahir lah seorang puteri yang  kecik molek lagi comeii  yang diberi nama faeeqah Umairah*ehh,sedap x nama dia?^-^
Pada saat itu,saya telah dinaikkan pangkat sebagai’mak cik iaitu mendapat gelaran “mak Uda”(ehem2,memula saya xsuka gelaran tuh!karut,karutt -.-‘)memula saya nak dipanggil mamamia”alohaii lagi pelik x pelik???HAHAHA*. pastu mak xkasi,mak kata kena ikut adat,menurut sebelah mak (adek-brdik mak)anak no 7 kena letak gelaran mak uda.akhirnya saya merelakan diri juga mletakkan gelaran tuh*terima ajeee dan akhir sukee(terasa muda gituh,HAHA).Eh mestii terkejut kan???ohyeahh  saya  kenaikan saya anak ke-7 dripada 10 orng adek beradik..saya ada keluarga yang besar iaitu  7 laki 3 pompuan *yeahh.laki ramaii drpda pompuan....best x  best?besttt apaa....;)
Okay sambung balik, faeqah umairah nie adalah anak saudara pertama hasil perkahwinan abang saya yg kedua,memula kelahiran dia...HapPy sangat2....sebab dia comel+geram sangat2 tengok dia..:) jom tengok dia ikut step by step ^-^

                                   Hari-2 selepas kelahirannya FAEEQAH UMAIRAH, ^-^/’

waktu nie dah 4bulan setengah*dia dah pandai senyum&tgk camera,comeii kan (:

6 bulan setengah*possing pon dah pandai ^-^

waktu nie eqaa da 7bulan xsilap*hehe dia suke pakai tudung..ayu kan kan.haha :)

        waktu nie eeqa dah pandai jalan &suka berkawan ^-^

eeqa da 2 tahun sekarang,da pandai cakap cikit2,dan yg penting reti sebut "maa     udee.."wuuu T^T(terharu beb,ewahh bajet macam mama dia :P)

dia sangat periang,manja*usah cakap la,active sangat2 -.-'kekadang penat nak jaga,selagi nampak mak sedara n bapa sedara dia(siapa lagi kitaorang lah ..)mestii xmau tidur,penat x penatt??layann jeh la..sayang anak sedara punya pasai muehehe



Nih abang n kakak ipar saya,ayah n ibu kpd faeqaah umairah


sekarang sonok sangat ada anak sedara,asal anak sedara saya,*faeeqah datang rumah  kitaorang mesti rebut nak main ngan dia...seb baik lah ramai,so sorang2 lah layan,kurang penat kann..hihi.tapiii kan dia paling rapat n suka sangatt ngan mak su dia niee ish3..*jeless lerr tuwww..Tak lah.memang darpda kecik dia suka sangat mak su dia,apa yang mak su dia buat,dia tiruuu..*ehh,ehh faeqaah umairah nie suka kalau orang make up pipi dia,*kemainn nanti dia senyummmm gedik+manja  betoii xtipuu...muehehe^-^


                                          idola eeqa--> mak su dia(adek bongsu saya)

                    yeahh,dia juga pantang nampak cermin,mesti mengedik Hihihi,sama ler tuhh :P


sekarang nie sibuk sangat rindu  kat dia walau pon kerap jugak datang,sebab nak exam nie saya sibuk,so jarang nak main ngan dia T^T..nanti lepas exam xsabar nak main ngan dia,kasi lambung2 lagii..hahahaha.pstttt lepas nie saya akan dapat anak sedara yang kedua.Yihaaaaa bestnya...kakak saya sekarang ngandung  3 bulan.oyeah nanti eeqa ada geng .hihi
'p/s:wuuu macam entry mak orang plak..HAHA ok gtg assalammualaikum ..^-^/'
---------------------------------------------------------------------------------------------

16 comments:

Cik ira said...

comey nyer

ummie-shoppe said...

comel eqa humaira ^_^

ch000tz axoera said...

subhanallah....cantik kan ciptaan Allah >_< sungguh shomey dak ni

hyz said...

comey.. suke kat budak2..

huDajAMAluDdiN said...

hai mak ude! comel nye ank sdre die. hikhik.

JaLi AshBurn said...
This comment has been removed by the author.
Rara. said...

ramainya family awak mak uda. ;)

♛RaRa♛ said...

@cik ira&ummie&chootz exora:thanks ya^^

@hyz:ya kerr(sama arr),ehh patut lah minat jadi cikgu...^^

@huda:haii adek manis,haha okay tenkiuu huda ^^

@jali:yea pakcikkk...:p

@Rara:a'ahh family saya besarrrr^^

CintaKhadijah said...

mak uda! amboih... skenye die nk dpt ank sedara baru lg..
^^p

seriusly,chomel sngt budak tu.. rase nak cubit2 pipi sdiri tgk haa... akekekeke..:P

bloghok said...

waahchaaaaaaaaaaaaa

♛RaRa♛ said...

@cintakhatijah:yea saya.*mak uda :P
hee.sukeee lah^-^.xsabarrr lagi.ti awak ada ank sedara mesti rasa yg samee.betoiii.^-^

@boghok:wooo watcha-watcha!!! amboihhh kemainnn, nak taekwando ngan saya kerr ^-^

sindarella-tyra said...

aloloo..comeynyer dye...^^

a r i l said...

comelnye budak tu :)

♛RaRa♛ said...

@sindarella:hee faeqah kata tenkiusss ^-^
@aril:tgk mak udee dia lah ^^^*opss perasaaan sdah =.= hihi :p

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

halamak sangat lah comel :)

♛RaRa♛ said...

halamak sapee2*toleh kiri kanan tolehh atas,opsss.hihi tenkiuuuu ^-^