m

videokeman mp3

Monday, 24 October 2011

PSttttttttttttt....NYAH KO *****!

HUh,penat aku Pssttttt ko!HAHA nyah ko dari sini,OK.seriusly aku  xsuka dia lah kawan-kawan..=='
aku geli + fobia kot....cerita nih begini:




Tepat  pada pukul 2.10 pagi aku terbangun okay dan tiba-tiba kan.. tergerak hati  untuk ke toilet.okayy (acttly.pasal rasa nak terbuang air kencing.tuh pasai bangun!hehe xmau cakap maluuu..)>,< okay sambung pastu kan.dalam keadaan mamai n ngantuk aku cuba lah jugak gagahkan diri bagi buat apa yang patut(melepas apa yang mahu.muehehe)...aku pon pergilah  ke toilet dan tetiba masa masuk"mak aiiiiiiiiii' korang tau x masa masuk tuh aku nampak apaa?yeahh shit!=='aku nampak seekor lipas yang mempunyai sayap yg agak hebat n besar lagi.!huh,sungguh sempurna sifatttnyer =.=' sekaligus wat aku geli-gemalan !tambah-tambah ngan kaki dia yang jijik tuh...huh,seyes dengan keadaan terkejut dan agak kelam..aku pon menjerittttt macam orang ilang akal n apalagi hilang anak...(wooah.Sampai tahap gituh).huh.apa lagi teriak aku"MAKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK!TOLONG!TOLONG,TOLONG!~~~~!okayy bunyinya agakk lantang!
aku apalagi tak kan tunggu  jeh ..aku tengok dia seperti ketakutan begitu juga aku...okay fine!dia mula terbang kesana-sini!memang ****!maaf termencarutt >,< dia buat aku betoi-betoi takut dan yang paling mengeramkan aku kan...lipas tuh boleh lak duk kat pintuuu toilet tuh.dah lah aku lock!adodoiiii masa nih rasa nak nanges apalagi semua barang-barang yg ada kat situ menjadi mangsa balingan aku kat" seekor lipas yg xberdosa untuk aku usir(amboih.ayatt~~haha.maaf tapi aku xsuka ko lipas>,<)....tapii dia pon nampak gaya nak main figh-fight ngan aku....xmau blah plakkk,still ja nak main-main ngan aku dengan gaya terbang dia(ingat awesome ler tuh!)...seyes aku takut...air mata sampai berderai-derai(ewahh,over gituh kan.!huh peduli apa aku geli lah
>,<)...masa tuhhanya  takut mnyelubungi diri..dan aku henti-henti menjerit..okay nak tau apa jadi...........................


okayy.then.aku dengar mak aku menjerittttt.."Miraaaaaaaaa,miraaa!!disusuli suara abang aku"woiiiiiiiiiii,woiii...(agak gangster bunyi nya hahaha)
opsss.nampak gayanya suara aku telah membangkitkan lena diorang,DAN aku still fight ngan lipas tuh,pastu aku mengambil keputusan untuk MEMBERANIKAN DIRI untuk meredah pintu tuh dengan segera dan cepat-cepat membuka lock yg terkunci.okayyy aku berjaya melepasi halangan..!alhamdulilahhhh aku lega!sebaik saja bukak ja pintu... aku nampak mak,abah,adek n abang aku,muka cemas kot.tapi muka aku lagi cemass +++.. :O ok.baik yang paling xtahan abah siap pegang penyapuuuu tggu kat depan....(nak tolong ak lah tuh.oyeah,my hero^_^) aku pon cepat-cepat story-morry ngan depe tentang kerhadiran tetamu xundang tuh"si lipas"okayyy..nak tau apa yang aku dapat??huh tuh dia..satu leteran yang panjang,kena marah dipagi buta lagi(ak ingatkan lepas story diorang nk tolong halau lipas  :'(( tekaaanku meleset sekali)....nak tau kenapa kena aku marah?semua saspend ada perompak masuk umah,rupanya si lipas yang masuk rumah...-,-
                                     
-->al-maklum dulu memang pernah umah aku ada perompak masuk,tapi luar rumah jeh la.hampir-hampir jeh nak cilok motor abg aku.seb baik ler abang aku terdengar bunyi pelik..dapat jugak kejar moto tuh balik kan..huh.perompak tuh plak berjaya seret motor abang aku depan umah ja.tapi berjaya meloloskan diri.memang xxguna betoii.seb baik motor sempat diselamatkan...lepas tuh keluarga aku selalu berhati-hati kalau ada bunyi-bunyi yang pelik ker apa ker...


ehh,eh sambung balik dah lain story nie.okayyy after kena marah...aku terus tido dalam lena x lena,serba-salah pon ada kot,xniat nak takut n kejutt kan diorang...aku nie terlalu takutt bebenor ngan lipas..maaf bukan takut,TAPI geliiiiiiiiiiii..:(( hurm,xtau lah cam ner lah aku nak hilang takut aku kat lipas..kalau korang ada idea cam ner nak ilang takut aku kat lipas g tau arr tip-tip.......>,< sebab aku kerap begini...
tapi kan..aku dengar citer lipas boleh baik kan resdung???betoi ker?errrrr pelik lah.kebetulan aku ada resdung tapi kalau kata nak guna lipas sebagai elokkan resdung aku..opsss jangan harapp.rela cari alternatif lain untuk sembuh....


okay  END OF MORAL StoRyyang aku dapat:lipas mendatangkan keburukan,pada masa yang sama mendatangkan kebaikkan.okay setiap makhluk yang dicipta allah mesti ada sebab,mybe lipas diguna dalam perubatan?...jadi pada korang ada tak  tip-tip nak elakkan aku jangan takut lipas x?? sila ler komen yea.dan  aku pon xnak menganiayai makhluk tuhan niee..asal nampak ja aku pssssssssssst!ngan ritset sampai mampus lagii hee..kejam  kejam  kan.aku xbleh tengok lipas,gelabahhh..>,<

21 comments:

Ezzattie said...

hahaha dulu ezzat pun takut ngan lipas.

tapi sekarang taktahu lah kenapa lipas takut dengan ezzat.wahaha sedih.

asal ezzat masuk dlm tandas je, cepat2 semua lipas nyorok. maybe diorang nampak ezzat cam raksasa.

padahal ada hari tu ezzat terpenyek lipas depan lipas-lipas yg lain.sebab tu kot diorang takut bila nmpk ezzat.waahahaha yekk giler kan?

JaLi AshBurn said...

senang je lau tak nak geli kat lipas-lipas tu, caranye ialah anggap lipas tu bukan lipas, tapi anggap lipas tu bende lain, contohnye belalang ke ke, . . . . camtu kot errrmm, . . .

♛RaRa♛ said...

ezzat:haha kelakar lah ko nie.anywayy okay lah gituh,xdea gangguan hidup,kalau idak jenuh nak menjerit2 nak ritsett bagai...^^

Jali:hahaha.insyallah..tapi kan miera pnah cuba tauuu..xmenjadi la.miera cuba harapkan ia sebagai kumbang but kaki dia yang agak mengelikan tuh.wat miera susah nak membayangkan ia serangga lain,anyway miera usahakan-tenkiuu for tip yang diberi.saya hargai...:)

RaInDroPSheArtyOu said...

kalau ada lipas dlm bilik. knfirm xtdur selagi lipas tue xmati..hehe

♛RaRa♛ said...

Rain:hahaha.huh MEMANG GENG!ler kitaa..saya pon sama.selagi dia xkuar/mati selagi tuh xtidur lena..risau2 dia naik kat badan kita kan.hihihi..:P

huDajAMAluDdiN said...

omak aih . mesti kena reject ngn lee min ho sebab takut lipas. hahaha. ape kate kak rara cium lipas tu mne tahu nnt bertukar jadi lee min ho ? kn ? hahaha ;)

♛RaRa♛ said...

Huda:haluu....Lee Min Ho xkan reject akk punya lah.:P cium lipas?ayooo=..=kalau sampai gituh sekali..err akk rela cari lain plak ..-->Choi min Ho pon jadi muehehe

Sha said...

pakai spray lipas...compom mati punya...kasi keris petir sekali hahahaha.. :)

♛RaRa♛ said...

Sha:spray tuh dah byk kali try,tapi kekadang x lut plak...>,< keris petir ??huh.itu miera belum cuba lagi..coming soon pasti~^^HAHA

ch000tz axoera said...

hahahahahaha lipas ajer punnnnn :D takpe lagi jangan pacat! hehe

♛RaRa♛ said...

wuuuuuu-.-'lipas ajer pon??alahai kak.. pacat ajer pon~HEHE,kalau pacat, pegang pon saya berani,lipas maaf,fobia+gelii~~

♥ shaheizny ma ♥ said...

okay,.. aku dah jumpe ngan og yg serupa ngan aku,..LIPAS sgt la,... erghhhh!!!~~ hate it.!!
kalo aku nmpk kat blik,.. sah ,. ak xtdur mlm..:D

♛RaRa♛ said...

@shaheizby:waaaaaah geng !^-^same lerr kiterrr.sukeee lah ada geng yeah!hihi ^-^

♥ shaheizny ma ♥ said...

hhahhaha.. geng hate lipas. ekekek

♛RaRa♛ said...

yeahhhhh.sukeeee.jom tubuhkan kelab benci lipas,kat fb pon dah ada.
siap join lagi^-^hehehe..:P

Alya said...

euwww..musuh ketat tuh..asal nmpak je..kkk sye msti jerit mcm puntianak hilng ank..hahahhahaXD

♛RaRa♛ said...

@alya:euwwww lerrr...:P dan terima kaseh wat awek kat atas 'tukang SHHHHHHHHHH lipas kat umah.'walaweyyy.^^

Putri Ayuni Blog said...

hehe...putri gelak ajew bce entry RaRa nie...^^. Mf la, putri pun xtw cmne nk ilgkn ase tkut ngn lipas tuh..bap lipas tu ibarat raksasa ganas...hehe..

♛RaRa♛ said...

@putri:HAHA putri nie pon geng miera gak kan..^-^ yeahh lipas tuh dah mcm gergasi..takutt mcm dia nak makan kita plak.muehehe lipas yakk!^-^

Alya said...

ouh ye?same2..tapi kkk sye tuh arituh jerit mnx spray ridsect..kemain marah dia..sbb sye jerit kat dia..hahaXD

♛RaRa♛ said...

@alya:errrkk.diam2 sudah..kantoii lah gini>,<aisehh..